cartel web banner smaller no pix

DISSABTE 21 DE SETEMBRE DE 2024

XERRADA I CONCERT

CLAUSTRE DEL MONESTIR DE SANT CUGAT A LES 12 H

Xerrada i concert sobre instruments medievals de corda polsada de la col·lecció de Jota Martínez, especialista en instruments de la tradició medieval espanyola. Programa: “Instrumentarium musical Alfonsí”

Especialista en instruments de la tradició medieval espanyola.

Nascut a Madrid el 1971. El 1987 emprèn els seus estudis de cant, guitarra, música i harmonia a l’escola de Música “Dionisio Aguado”.

L’any 1996 inicia els seus estudis de viola de roda i viola de roda i s’especialitza en aquest instrument assistint a diversos cursos organitzats per l’Associació Ibèrica de la Samfona, impartits pels millors violes de roda d’Europa. Entre altres: Valentí Clastrier, Gilles Chabenat, Pascal Lefevre, Isabel Pignol, Ana Lise Foi, Patric Boufard, Mathias Loibner, Ricardo Delfino, etc.

Des de l’any 1990 realitza estudis de percussió històrica i tradicional de manera autodidacta, reforçada per cursos amb: David Mayoral i Glen Velez, entre d’altres. La seva especialitat en aquest camp són instruments com: panderetes tradicionals del món, pandero cuadrado, panderos rodons, dabul, dohola, tabals, nakires, tallira, entre d’altres.

Des de l’any 2001 comença a estudiar instruments de corda polsada i s’especialitza en cítols i llaüts medievals.

Des de 1998, treballa com a multiinstrumentista, en estudi i en directe, en grups de música antiga com: Cant Figurat (Ars Nova), Coral Alfons X el Savi (Música Medieval Espanyola), Música Antiga Eduardo Paniagua, Capella de Ministrers (Música Antiga) , Axivil (Música Antiga),Al Andalús Project. (Música tres cultures a Al Andalus). Ensemble van diatessar. (Música Barroca), Ensemble Xàcara. (Música Medieval i renaixement), Ensemble L´Allegreza. (Música Pre-Barroca Espanyola).

Cal destacar el seu treball en un projecte d’estudi i reconstrucció dels instruments de la tradició medieval peninsular, que compta amb més de 150 peces i que ha donat com a fruit l’edició d’un llibre disco que inclou a més música i informació sobre tots ells. Instruments musicals de la tradició medieval espanyola”.

Des de l’any 2005 compon, enregistra i produeix música per a documentals, curtmetratges i musicals al seu propi estudi, “Pilgrim Records”.

AMB EL SOPORT DE: