festival contratemps 2023 - 15, 16, 17 de setembre

incripcions obertes!

inscripció oberta fins l’1 de maig de 2023

inscripció oberta fins el 30 de maig de 2023

· Aquest setembre vine a veure l’estrena d’una òpera d’Antonio Caldara, recentment transcrita per l’equip de Contratemps i sense escoltar des del 1709!
· Activitats innovadores al voltant de la percussió històrica: concert, xerrada, taller familiar, i l’exposició dels instruments més antics de Sant Cugat.
· Gaudeix del talent emergent en els primers concerts “fringe” de Contratemps.
· I també masterclasses d’instruments històrics, un concert familiar i un jam session inoblidable per acabar!

"El Festival Contratemps de Sant Cugat: un éxito rotundo desde los primeros acordes de una música antigua y eterna".
Israel David Martinez
Press Music

guanyadors 2022

1r concurs del cartell i la imatge gràfica

Felicitem a Agustín Touceda com el guanyador del primer concurs del cartell Contratemps. La seva pintura original i més obres seves s’exposaran el 18 de setembre al celler modernista. Segon premi: Àngela Saperas.

concert fringe 1

ensemble ibera auri

Estem encantats de presentar l´ensemble IBERA AURI com un dels dos grups escollits per actuar en els primers concerts “fringe”.  Des de Valencia, Ibera Auri (veu, flautes, corda polsada i percussió) presenta “ El balcón de Marizápalos”, un programa de músiques ibèriques i franceses del s.XVII que narren la història d’amor entre Juana la Calderona “la Marizápalos” i el rei Felip IV de Castella.

dissabte, 10 set. 20h · plaça de l´Om 

concert fringe 2

ensemble anacronía

Felicitem a l´ensemble ANACRONÍA com un dels dos grups escollits per actuar en els primers concerts “fringe” de Contratemps! WEB ANACRONÍA

dijous, 15 set. 20h · plaça de l´Om 

Logo_Campaners-copia-212x300

3r festival contratemps 2021

el loco de la guitarra

Concert a càrrec del prestigiós guitarrista i llaütista Enrike SolinÍs. Un recorregut pel repertori per a corda polsada des del s.XV fins l’actualitat amb diferents instruments i tècniques històriques.

contrast de violes

Taula rodona i posterior concert de viola da gamba a càrrec d’Emmanuel Balssa. La viola Barak Norman 1714 de la col.lecció del Museu de la Música de Barcelona serà exposada al claustre i servirà de punt de partida per al debat entre conservadors, músics i lutiers.

acis i galatea

Òpera de G.F. Handel amb els solistes Maria Hinojosa, Aurora Peña, Jorge Juan Morata i Elías Arranz, acompanyats per l’Ensemble Contratemps i sota la direcció musical de Jordi Domènech i direcció escènica d’Albert Arribas presenten una versió renovadora i personal.

el quijote en 20 minuts

Adrián Schvarzstein i l´ensemble Contratemps aconseguiran condensar l’obra de Cervantes en 20 minuts! Molta comèdia, música i algun entrebanc. Espectacle familiar.

jam session històrica

Diversos intèrprets pujaran a l’escenari per a interpretar peces del barroc en un ambient distès de jam session. El públic podrà gaudir també de l’exposició de l’artista visual Àlex Monfort creador de la imatge de Contratemps 2021.

contratemps pedagògic

Amb Ricart Renart (violí històric), Enrike Solinís (corda polsada) i Lixsania Fernández (viola da gamba) es treballaran aspectes tècnics i musicals des d’una visió històricament informada. Destinat a principiants i professionals que es vulguin introduir o aprofundir en aquest repertori.

2n festival contratemps 2020

ComMoure

“tot un èxit”! – Nielo Ballart, TotSantCugat

Lali Mateu, danza. Anna Llombart, body percussion. Lixsania Fernández, viola da gamba. Ricart Renart, violín barroco. Edwin García, guitarra barroca. Un espectáculo de nueva creación que explora la relación entre el sonido y el movimiento entre las danzas barrocas y la expresión contemporánea.

jazzin beethoven

Matthew Simon Trio. Celebrando el año Beethoven, el Matthew Simon Trio propone revisitar la obra del gran compositor alemán en clave de jazz. 

Bach i la immensitat

Marina Durany, traverso, poesia, escultura. Dani Espasa, clave. Con una selección de piezas interpretadas con instrumentos históricos, se buscará la complicidad del público para hacer revivir la música de J. S. Bach.

jam session històrica

“entre cervezas y bolsas de patatas fritas, los músicos han interpretado varias piezas barrocas para el deleite de los centenares de aficionados que han pasado una maravillosa mañana festiva”. Israel David Martinez – Press Music

1r festival contratemps 2019

bastien und bastienne - opera de mozart

“destacaron la soprano Elise Efremov (Bastienne) con una bellísima voz y técnica sobresaliente y el tenor Jorge Juan Morata (Bastien) con potentes agudos y presencia escénica”. Israel David Martinez – Press Music

“una admirable precisión y la función se desarrolló con una musicalidad a toda prueba, con los tres cantantes del reparto, y algunos “extras” sacados de entre el público. Magníficas las prestaciones vocales de la soprano Elise Efremov, del tenor Jorge Juan Morata y del bajo Juan Carlos Esteve, los tres muy graciosos en sus respectivos papeles, con interpretaciones no solamente vocales sino también escénicas muy esmeradas”. – Roger Alier, La Vanguardia

“La interpretació vocal dels tres cantants va estar molt equilibrada, pulcra i mesurada. Gran qualitat vocal i preciós estil interpretatiu de la dúctil soprano Maria Hinojosa en el paper de Bastiana. Encarnant a Bastià vàrem poder apreciar la inusual veu, lleugera i plena, del tenor Jorge Juan Morata, que va mostrar un elegant fraseig i una tècnica impol·luta. El paper del Bruixot Colau el va encarnar el baríton-baix Juan Carlos Esteve, posseïdor d’una veu convincent, expressiva i vellutada.   Excel·lents instrumentistes de l’Ensemble Contratemps”. Arturo Palomares – MonTerrassa

Contrastes entre Violín moderno i barroco

 A cargo de Anna Andreu (luthier), Ricard Renart (violín barroco) y Alzy Kim (violín moderno). 

a day in six strings

 “una deliciosa velada con compositores como Marin Marais, Telemann, Monteverdi o Bach fueron interpretados por Lixsania Fernández, viola de gamba y voz, y Esteban Mazer, clave…  sublime, arrebatadora, extraordinaria…” Israel David Martinez – Press Music