– la programació 2022 s’anunciarà properament –

"El Festival Contratemps de Sant Cugat: un éxito rotundo desde los primeros acordes de una música antigua y eterna".
Israel David Martinez
Press Music
Tres dies dedicats a les músiques històriques. Concerts; propostes que mariden la música antiga amb disciplines com la dansa contemporània o el jazz; òpera escenificada; exposicions d'instruments històrics; xerrades i debats d'organologia; espectacles infantils... i per acabar, una jam session històrica on els músics improvisen sobre temes del renaixement o del barroc!

festival contratemps 2021

el loco de la guitarra

Concert a càrrec del prestigiós guitarrista i llaütista Enrike SolinÍs. Un recorregut pel repertori per a corda polsada des del s.XV fins l’actualitat amb diferents instruments i tècniques històriques.

divendres, 17 set. 2021, 21:00 · claustre del monestir

contrast de violes

Taula rodona i posterior concert de viola da gamba a càrrec d'Emmanuel Balssa. La viola Barak Norman 1714 de la col.lecció del Museu de la Música de Barcelona serà exposada al claustre i servirà de punt de partida per al debat entre conservadors, músics i lutiers.

dissabte, 18 set. 2021, 12:00 · claustre del monestir

acis i galatea

Òpera de G.F. Handel amb els solistes Maria Hinojosa, Aurora Peña, Jorge Juan Morata i Elias Arranz, acompanyats per l’Ensemble Contratemps i sota la direcció escènica d’Albert Arribas presenten una versió renovadora i personal.

dissabte, 18 set. 2021 · teatre auditori sant cugat 

EL QUIJOTE EN 20 MINUTS

Adrián Schvarzstein i l´ensemble Contratemps aconseguiran condensar l’obra de Cervantes en 20 minuts! Molta comèdia, música i algun entrebanc. Espectacle familiar.

diumenge, 19 set. 2021, 11 h · celler modernista

JAM SESSION HISTÒRICA

Diversos intèrprets pujaran a l’escenari per a interpretar peces del barroc en un ambient distès de jam session.

El públic podrà gaudir també de l'exposició de l'artista visual Àlex Monfort creador de la imatge de Contratemps 2021.

diumenge, 19 set. 2021, 12.30h · celler modernista

contratemps pedagògic

Amb Ricart Renart (violí històric), Enrike Solinís (corda polsada) i Lixsania Fernández (viola da gamba) es treballaran aspectes tècnics i musicals des d'una visió històricament informada. Destinat a principiants i professionals que es vulguin introduir o aprofundir en aquest repertori.

17-18-19 set., 14h-21h · Conservatori Sant Cugat

festival contratemps 2020

ComMoure

“tot un èxit”! – Nielo Ballart, TotSantCugat

Lali Mateu, danza. Anna Llombart, body percussion. Lixsania Fernández, viola da gamba. Ricart Renart, violín barroco. Edwin García, guitarra barroca. Un espectáculo de nueva creación que explora la relación entre el sonido y el movimiento entre las danzas barrocas y la expresión contemporánea.

jazzin beethoven

Matthew Simon Trio. Celebrando el año Beethoven, el Matthew Simon Trio propone revisitar la obra del gran compositor alemán en clave de jazz. 

Bach i la immensitat

Marina Durany, traverso, poesia, escultura. Dani Espasa, clave. Con una selección de piezas interpretadas con instrumentos históricos, se buscará la complicidad del público para hacer revivir la música de J. S. Bach.

jam session històrica

“entre cervezas y bolsas de patatas fritas, los músicos han interpretado varias piezas barrocas para el deleite de los centenares de aficionados que han pasado una maravillosa mañana festiva”. Israel David Martinez – Press Music

festival contratemps 2019

bastien und bastienne - opera de mozart

“destacaron la soprano Elise Efremov (Bastienne) con una bellísima voz y técnica sobresaliente y el tenor Jorge Juan Morata (Bastien) con potentes agudos y presencia escénica”. Israel David Martinez – Press Music

“una admirable precisión y la función se desarrolló con una musicalidad a toda prueba, con los tres cantantes del reparto, y algunos “extras” sacados de entre el público. Magníficas las prestaciones vocales de la soprano Elise Efremov, del tenor Jorge Juan Morata y del bajo Juan Carlos Esteve, los tres muy graciosos en sus respectivos papeles, con interpretaciones no solamente vocales sino también escénicas muy esmeradas”. – Roger Alier, La Vanguardia

“La interpretació vocal dels tres cantants va estar molt equilibrada, pulcra i mesurada. Gran qualitat vocal i preciós estil interpretatiu de la dúctil soprano Maria Hinojosa en el paper de Bastiana. Encarnant a Bastià vàrem poder apreciar la inusual veu, lleugera i plena, del tenor Jorge Juan Morata, que va mostrar un elegant fraseig i una tècnica impol·luta. El paper del Bruixot Colau el va encarnar el baríton-baix Juan Carlos Esteve, posseïdor d’una veu convincent, expressiva i vellutada.   Excel·lents instrumentistes de l’Ensemble Contratemps”. Arturo Palomares – MonTerrassa

Contrastes entre Violín moderno i barroco

 A cargo de Anna Andreu (luthier), Ricard Renart (violín barroco) y Alzy Kim (violín moderno). 

a day in six strings

 “una deliciosa velada con compositores como Marin Marais, Telemann, Monteverdi o Bach fueron interpretados por Lixsania Fernández, viola de gamba y voz, y Esteban Mazer, clave…  sublime, arrebatadora, extraordinaria…” Israel David Martinez – Press Music