cartel web banner smaller no pix

DISSABTE 21 DE SETEMBRE

ENSEMBLE CAYRELES

PLAÇA DE L'OM A LES 19 H

ENSEMBLE CAYRELES

Daniela Duarte, soprano 

Jacqueline Bordón, flauta 

Inés del Río, guitarra

Ana Nicolás, percussió

Cayreles és un grup de música que sorgeix en l’ESMUC i interpreta repertori renaixentista peninsular. Comença la seva trajectòria en 2022 amb la producció de l’espectacle interdisciplinari Anónim[_]. Des de llavors han tingut l’oportunitat de portar diferents versions del mateix al Festival FEM, el Gender sound 2023 i el cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès. En 2023 van estrenar «So el encina», una proposta de concert familiar en el qual acosten aquest repertori al públic infantil. 

 

Per això combina l’estudi de les fonts originals amb l’ús d’elements provinents de les diferents tradicions orals peninsulars i altres disciplines artístiques no musicals. La divulgació és un dels eixos principals del desenvolupament dels seus espectacles, així aconseixen apropar aquest repertori al públic no especialitzat. 

D’altra banda, la percussió és el punt de partida de la seva proposta artística. Ja que consideren que en aquest instrument hi conflueixen la tradició oral, la documentació, la literatura, el teatre i la dansa. La seva recreació del repertori explora els diferents rols de la percussió dins aquesta música, cosa que els ha permès consolidar una sonoritat pròpia.

Són un equip pluridisciplinari d’artistes per a qui aquest grup és un lloc de trobada i de recerca. Un context en què dur a terme creacions artístiques transdisciplinàries.

PROGRAMA "ANÓNIME"

Anónime és un concert format enterament per repertori renaixentista anònim. El programa que escoltaran a continuació presenta diferents realitats de la baixa Edat mitjana en la Península Ibèrica: des de cançons d’amor fins a música de carnestoltes. La nostra proposta neix de la percussió i és una invitació a escoltar des de la quotidianitat la música de finals del segle XV i principis del XVI. A través de la vinculació dels instruments que toquem amb les diferents esferes socials, hem fet una proposta on les anónimes ens compten a través de les cançons com va ser la realitat en la qual van viure.

 

Al alba venid – Anónima – Cancionero Musical de Palacio

 

Niña y viña – Anónima – Cancionero de la Colombina

Soleta so jo açi – Anónima – Cancionero de Uppsala

 

So ell encina – Anónima – Cancionero musical de palacio

Minno amor – Anónima – Cancionero musical de palacio

 

Meu naranjero – Anónima – Cancionero musical de palacio

 

Jançu Janto – Anónima – Cancionero musical de palacio

Buenas nuevas – Anónima – Cancionero Musical de Astudillo

 

No quiero ser Monja – Anónima – Cancionero musical de palacio

Dale si le das – Anónima – Cancionero musical de palacio

 

Perdí la mi rueca – Anónima – Cancionero Musical de Palacio

 

Sola me dexastes – Anónima – Cancionero musical de palacio

AMB EL SUPORT DE: