cartel web banner smaller no pix

DIMECRES 11 DE SETEMBRE

LA BARONESSA POETESSA

(O LA POETESSA, BARONESSA?)

MÚSICA - TEATRE

CLAUSTRE DEL MONESTIR A LES 12 H

Coincidint amb la Diada nacional de Catalunya es realitzarà un concert amb música i poesia al voltant de la Catalunya de 1714.

Direcció i dramatúrgia: Esteve Gorina i Andreu

Clavicèmbal: Diana Valls

Actriu: Mima Riera

Vestuari i caracterització: Núria Llunell

Després de la guerra de Successió, de la Revolució Francesa, de les guerres napoleòniques i la primera guerra carlina, segueix aquí. Com pot ser que l’anhel d’una persona pugui sobreviure durant tants i tants anys? També ha sobreviscut a tot el període de restauració espanyola, al pacte de Tortosa, a la dictadures espanyoles, a la batalla de l’Ebre i a la inauguració els jocs olímpics de Barcelona. No hi ha res que la faci defallir, continua encallada, intentant escriure un poema (o dos). Ho intenta, però res pot ajudar a la Baronessa. Els anys l’han enfortida i les guerres renovada, però què l’atura i no la deixa seguir?

PROGRAMA

•⁠  ⁠Chacona – Antoni Martin i Coll 
•⁠  ⁠Marizapalos – Antoni Martin i Coll
•⁠  ⁠Tocata pastoril – Salvi Arnavat 
•⁠  ⁠Peça Novena en forma de Pastorella – Josep Elies 
•⁠  ⁠Passacalle de primer tono – Juan Cabanilles 
•⁠  ⁠Gallardas de primer tono – Juan Cabanilles 
•⁠  ⁠Corrente italiana – Juan Cabanilles 

Vinculat a les arts escèniques des de ben petit i graduat a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia, combina la direcció d’escena amb la pedagogia teatral, a més d’ampliar constantment la seva formació en dansa i música. Ha treballat com a ajudant de destacats mestres de l’escena catalana, com Josep Maria Mestres, Jordi Oriol i Julio Manrique.


El seu currículum abasta un ampli ventall de disciplines: direcció d’escena, coreografia, disseny d’il·luminació, producció i disseny de vestuari. Aquesta versatilitat li ha proporcionat unes aptituds excepcionals que actualment aplica en les seves col·laboracions amb títols operístics. La seva trajectòria sempre ha estat lligada a la música i actualment es centra en l’òpera, col·laborant amb la FOC com a ajudant de direcció de Carles Ortiz.


Actualment, prepara noves produccions, com La Gavina, dirigida per Julio Manrique, on exerceix com a ajudant de direcció.

Nascuda a Girona el 2001, va començar els seus estudis de violí i piano a l’Aula Musical de Girona i al Conservatori de Música Profesional del Bruc de Barcelona. Ha realitzat el Grau Superior de Música en la especialitat de Musicologia a l’ESMUC i actualment està cursant el Grau de Interpretació de Clavicèmbal a l’ESMUC amb el profesor Luca Guglielmi. Ha participat a diferents festivals com el Festival Bachcelona, el Festival Contratemps de Sant Cugat, el Festival Internacional de Música Barroca y Renacentista de ‘Chiquitos’ de Bolívia, i en els cicles de concerts de Els Masos d’Olot, Vespres d’Antiga del Pi i un Cafè amb Notes d’Antiga.

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de teatre de Text. Complementa els seus estudis amb John Strasberg, Anatoli Vassiliev, Bernard Hiller o Fernando Piernas, entre d’altres.

Forma part de la Kompanyia del Teatre Lliure durant dues temporades sota la direcció de Lluís Pasqual entre 2013 i 2015. Durant aquest període forma part de diversos espectacles entre els que destaquen El caballero de Olmedo amb direcció del mateix Pasqual, Victòria d’Enric V dirigida per Pau Carrió, Mammón de Nao Albet i Marcel Borràs, Mobydick, El somni Americà sota la batuta d’Oriol Tarrasón o L’onzena plaga de Victòria Szpunberg sota la direcció de David Selvas. 

És durant aquesta etapa que rep el premi Giuseppe Bertolucci a millor Actriu europea menor de 35 anys al Festival Virginia Reiter a Módena, gràcies al seu paper de doña Inés a El Caballero de Olmedo.

A banda del Teatre Lliure, la seva trajectòria ha estat lligada a noms com Julio Manrique (La treva i Animal Negre Tristesa), David Selvas (L’onzena plaga i Vides Privades), Sergi Belbel (Paraules Encadenades i Fitz Roy), Llàtzer Garcia (Esquivel!, Ens hauríem d’haver quedat a casa, Kafka a la ciutat de les mentides i La Terra Oblidada), Ivan Morales (Esmorza amb mi), Cristina Clemente (El test), Herman Bonnín (La cena del Rey Baltasar), Pere Planella (Afanys d’amor perduts), Lurdes Barba (L’hèroe) o, més recentment, Carol López (Les amistats perilloses).

En el camp audiovisual ha format part del repartiment de les sèries Cites, Nit i Dia i Com si fos ahir, a Tv3. També de Valeria, sèrie produïda per Plano a Plano, o El inocente d’Oriol Paulo, que podem trobar a Netflix.

Actualment es troba immersa en el rodatge de la sèrie Furia, per HBO i preparant projectes
teatrals per la propera temporada.

AMB EL SOPORT DE: