CONTRATEMPS. Músiques històriques, ara!: Dos caps de setmana dedicats a les músiques històriques. Concerts; propostes que mariden la música antiga amb disciplines com la dansa contemporània o el jazz; òpera escenificada; exposicions d’instruments històrics; xerrades i debats d’organologia; espectacles infantils… i per acabar, una jam session històrica on els músics improvisen sobre temes del renaixement o del barroc. El 2023 és el cinqué any del festival anual.

Les òperes escenificades amb l´ensemble Contratemps fins ara inclouen Bastien i Bastienne de W.A.Mozart (direcció escènica Adrián Schvarzstein, direcció musical Esteban Mazer),  Acis & Galatea de G.F.Haendel i Atenaide de A. Caldara (direcció escènica Albert Arribas, direcció musical Jordi Domenech), Il Combattimento de C. Monteverdi (direcció escènica Adrián Schvarzstein). També recuperem Los Elementos, una producció original de l’ ensemble Le Tendre Amour, en memòria del director i fundador de Contratemps, Esteban Mazer. 

EL CANT DE LA SIBIL.LA: A partir d’aquest repertori musical, una proposta diferent cada any pels volts de nadal, sempre amb el segell de CONTRATEMPS. Ens convida a viatjar uns segles enrere i a explorar la festa nadalenca a casa nostra i traslladar-nos a una època on les fronteres entre el sacre i el profà es difuminen fins a un punt que avui costa d’entendre.

Un espectacle còmic “El Quixot en 20 minuts” amb música i acció així com un relat de ficció històrica “El misteri del músic del capitell” són els nostres nous espectacles familiars. També oferim masterclasses (CURS ESTEBAN MAZER DE MÚSIQUES HISTÒRIQUES) a càrrec dels membres de Contratemps o de músics convidats.