profesores masterclasses

Pere Olivé, percussió

Pere Olivé és un percussionista que recull la frescor de la tradició musical oral del seu país i l’academicisme de la percussió clàssica. Es llicencia en percussió històrica i música tradicional catalana per l’ESMUC, on ha estudiat amb Pedro Estevan. A més a més, s’ha format amb altres professors d’arreu del món: Andrea Piccioni, Michael Metzler, Yshai Afterman, David Kuckhermann i Glen Velez.

Pel que fa a l’activitat professional, combina la docència d’instruments de percussió amb la vida d’intèrpret formant part dels grups Quintet Montsant, Cobla Catalana dels Sons Essencials, So Nat Grallers de Tarragona, Eròtic-Giust i Tañer.

També col·labora regularment amb formacions com Le Poème harmonique, La Grande Chapelle, L’Achéron, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations. Ha enregistrat una vintena de CDs que van des de la música tradicional i antiga a la música contemporània. WEB 

Lixsania Fernández, viola da gamba

Una de les intèrprets amb més projecció de la seva generació. Neix a Cuba. 

Rep Matrícula d’Honor al Conservatori Superior de Música Manuel Castillo de Sevilla a l’especialitat de Viola da Gamba sota la tutela de Ventura Rico i Alejandro Casal, així mateix obté el títol de Viola a l’Escola Nacional d’Art de la Habana amb les més altes qualificacions. Va començar la seva formació amb la Viola da Gamba al Conservatori de Música Juan Crisóstomo Arriaga de Bilbao amb Itziar Atutxa.També ha rebut diverses classes ofertes per Savall, Kuijken, Ghielmi, Muller o Colonna. Va rebre una beca atorgada per la Universitat de Salamanca.

Fundadora de l’Ensemble «Recondita Armonia», a més, participa en nombrosos concerts oferts a festivals de països de tot el món, sota la direcció de noms tan prestigiosos com Shalev Ad-El, Rinaldo Alessandrini, Rio Terakado, Paul Dyer, Walter Reiter o Claudio Abbat. Col·labora amb ensembles com amb La Chimera (Eduardo Egüez), L´Arpeggiata (Christina Pluhar), Le Concert des Nations (Jordi Savall), Capella Mediterrània (Leonardo Garcia Alarcón), Ars Longa (Teresa Paz), Orpheon Consort (José Vázquez) , Il Galdellino, Ensemble Elyma (Gabriel Garrido), o El Tendre Amour.

També ha estat convidada com a solista en orquestres com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Simfònica de València, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, l’Orquestra Barroca de Sevilla, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orchestre de Chambre de Tolosa o l’Austràlia Brandenburg Orchestra.

L’ensemble Recondita Armonia col·labora amb el CNDM en la recuperació i difusió del repertori Espanyol. Ha enregistrat dos discos per al prestigiós segell holandès Brilliant Classics, al costat de l’ensemble Recondita Armonia, un dedicat al virtuós violagambista i compositor Johannes Schenck, i un altre al compositor alemany G.F. Handel, que han rebut meravelloses crítiques de les revistes especialitzades més prestigioses.

Realitza nombrosos enregistraments per a diferents ràdios i televisions del món i per als segells discogràfics Erato, Alia Vox, Naive, Brilliant Classics, NB, CDM, La mà de Guido, Verso, K617…

També ha impartit classes a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, al Curs de Viola da Gamba Ciutat de Manises, al Curs Esteban Mazer de músiques històriques i a l’Escola de Música Sebastià Albero de Pamplona.

Pertany al Col·lectiu Música Antiga Sant Cugat des del 2019.

Jorge Juan Morata,  cant

Enamorat de la seva família i de la música, neix a València. Realitza els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. PREMI INTERNAZIONALE ARCA D’ORO GIOVANI TALENTI / Torino. Generation Baroque 2011 i 2012 per Le Parlement de Musique – Martin Gester.

Estudia tècnica vocal i repertori amb Carlos Chausson. També ha rebut classes de mestres com Rockwell Blake, Margreet Honig, Ricardo Visus, Raúl Gimenez, Ana Luisa Chova, entre d’altres.

Ha cantat a diversos festivals d’Alemanya, Bèlgica, Eslovènia, Espanya, França, Holanda, Hongria, Itàlia, Noruega, Polònia, Romania i USA, així com a l’Auditori Nacional de Madrid, al Palau de les Arts de València, al Palau de la Música Catalana, a l´Auditori de Barcelona, al Teatre Arriaga de Bilbao, al Teatre Gayarre de Pamplona, a l’Early Music Festival de Whashington and Connecticut, al Festival Poznań Baroque, al Musikfestspiele de Potsdam, al Bayer Kultur de Leverkusen, al Düsseldorf Festival,  a l’Opera Romana de Craiova, Quince,  al Teatre Coccia di Novara,al  Luglio Musicale Trapanese, al Teatre Alighieri Ravenna o al Grand Théâtre de Provence.

Ha representat Don Giovanni, Le Nozze di Figaro i Bastien und Bastienne de Mozart; L´Italiana in Algeri, L´occasione fa il ladro, La Cenerentola, Il Barbiere di Siviglia i L´inganno felice de Rossini; L´Elisir d´amore i Rita, le mari battu de Gaetano Donizetti ;Acis and Galatea de Handel; Orfeu de Monteverdi i Fairy Queen de Purcell.

Ha actuat sota la batuta de Jordi Bernàcer, Martin Gester, Eduardo Lopez Banzo, Massimilià Toni, Matteo Beltrami, Erina Yashima, Filippo Arlia, Juan Luis Martínez, Eduardo Egüez, Mathieu Romà, Doris Hagel, Johan Duijck o Andrea Certa.

Ha tingut la fortuna de treballar amb directors d’escena de la talla d’Adrián Schvazrstein, Allex Aguilera, Hinrich Horstkotte, Paco Azorin, Renato Bonajuto, Alberto Paloscia, Mauro Avogadro, Pablo Ramos, Pep Ricart i Carlos Harmuch.

A l’àmbit de l’oratori ha interpretat la Petite messe solennelle de Rossini, el Magnificat, la Johannes Passion i la Matheus Passion de Bach; el Messiah de Handel; el Magnificat de Vivaldi; la Krönungs-Messe, Missa in C m i la missa Rèquiem de Mozart.

Col·labora com a tenor solista amb agrupacions com Recondita Armonia, La Chimera, Euskal Barrokensemble, L´art del mondo orchestra, Le Parlement de Musique, Le Tendre Amour, Capella Weilburgensis, Arsys de bourgogne, Capella de Ministrers o Nova Lux Ensemble.

Enregistra per al prestigiós segell holandès Brilliant Classics un CD dedicat a les cantates italianes de Handel amb l’Ensemble Recondita Armonia.

Sara Parés,  flauta de bec

Nascuda a Figueres. Estudia flauta de bec amb Lluís Casso al Conservatori Superior de música del Liceu de Barcelona. Posteriorment cursa el títol de solista al Hanzehogeschool Conservatorium de Groningen (Holanda), sota el mestratge de Pia Elsdörfer. En la seva formació treballa també amb Robert Erlick, Siebe Henstra, Menno Van Delft, Walter Van Hauwe, Pierre Hamon i Pedro Memelsdorf.

És membre dels grups Ensemble L’Albera (primer premi en el “Concurso de Interpretación histórica de Sevilla 2000), Sforzinda Consort, Vespres d’Arnadí, Alenar, Lai, duet amb Anna Romaní.

Ha col·laborat amb els grups Orphenica Lyra (José Miguel Moreno), la Capilla de Peñaflorida (Josep Cabré), OBC i Orquestra del Gran Teatre del Liceu entre altres.

Ha enregistrat amb els segells La mà de guido, Ars Harmonica, Armonia Mundi-Novodisc, Musièpoca, K617, Versátil.

Ha participat en diverses produccions d’òpera i concert al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i al Festival de Música “Castell de Peralada”, així com en l’enregistrament de diverses bandes sonores amb música de Carles Casas.

Ha estat professora del Curso de Música Antigua de Aracena. El 2007 va impulsar l’”Aula de música antiga” del conservatori de Girona, curs regular sobre interpretació històrica. 

Ha estat professora de flauta de bec al Conservatori Superior de música del Liceu.

Posseeix els estudis superiors de fagot.

Actualment desenvolupa la seva activitat docent com a professora de flauta de bec i fagot al Conservatori  Professional de música de Girona.

Katy Elkin, oboè barroc

Katy Elkin, Oboe Barroc (Filadèlfia, Estats Units) va completar el seu “Bachelor of Music” amb distinció “summa cum laude” tant en oboè com en història de la música a “Temple University” haver estudiat amb Louis Rosenblatt de l’Orquestra de Filadèlfia. A Filadèlfia les seves principals activitats professionals incloïen ser la primera oboista de Haddonfield Symphony i Concerto Soloists of Philadelphia. Els seus estudis de música antiga van començar sota la tutela de Robert Wiemken i Joan Kimball, directors de l’ensamble Piffaro i amb Gonzalo Ruíz en el Conservatorio de Oberlin. Kathryn va venir a Europa becada pel “Belgian American Education Foundation” per a la investigació i l’ estudi de l’oboè barroc a Brussel·les amb l’oboista Paul Dombrecht, completant els seus estudis al “Koninklijk Conservatorium” de Bèlgica. Paral·lelament als seus estudis a Bèlgica, va ser alumna de l’oboista Alfredo Bernardini. 

Des de llavors, Katy ha tocat amb reconeguts grups de l’àmbit de la música antiga com: Akademie für Alte Musik (Berlin), La Petite Bande (S. Kuijken – Louvain), Il Complesso Barroco (Alan Curtis – Venècia), Divino Suspiro (Enrico Onofri – Lisboa), Academia Montis Regalis (Alessandro De Marchi – Mondovì), Acadèmia Bizantina (Ottavio Dantone – Ravenna), Il Pomo d´Oro (Ricardo Minasi), (Ghislieri Consort – Pavia), La Pietà de´Turchini (Antonio Florio), Vespres d´Anardí (Dani Espasa – Barcelona), i el Bachcelona Consort (Daniel Tarrida – Barcelona). Ha gravat pels segells Sony i K617 amb el Baselkammerorchester, (Paul Goodwin – Basilea) i Real Companyia de Òpera de Cambra (J.B. Otero – Madrid) i Brilliant Classics amb el seu ensamble Le Tendre Amour amb la qual va crear juntament amb Esteban Mazer l’any 2002. Les produccions d’òpera i circ de Le Tendre Amour juntament amb el director escènic Adrian Schvarzstein han fet gires per tot Europa i van destacar per la seva creativitat i originalitat.

Pertany al Col·lectiu Música Antiga Sant Cugat des del 2020.

Ricart Renart, violí barroc

Neix el 1981 i inicia els estudis de violí als set anys. Posteriorment obtingué el Premi d’Honor de grau professional al Conservatori de Manresa. Cursà estudis superiors de violí a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb els professors Eva Graubin i Kay Gleusteen, i música de cambra amb Charles Tunnell i els membres del Quartet Ysaÿe.

Posteriorment es trasllada a Berlín per seguir la seva formació amb Tomasz Tomaszevsky a la Universität der Künste. Ha sigut premiat en nombrosos concursos de música de cambra (Toledo, Ponts, Leida, Barcelona). Ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), concertino de la Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica i l’Orquestra de cambra del Gran Teatre del Liceu, la Orquesta Sinfónica de Bilbao i la Orquesta Nacional de España.

El seu interès per la interpretació històrica l’ha portat a formar-se al Real Conservatorio de música de Madrid amb Hiro Kurosaki, i a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Manfredo Kraemer, on obtingué les màximes qualificacions en la seva tesis sobre l’escola de Tartini dins el Màster en Interpretació i Pedagogia de la Música Antiga.

També ha rebut consells d’Enrico Onofri, Pablo Valetti, Ricardo Minasi, Pedro Gandía, Emilio Moreno, Lorenzo Coppolla, entre d’altres. És convidat regularment per nombroses agrupacions, entre les que destaquen la Orquesta Barroca de Sevilla, Orquestra Barroca Catalana, Le Tendre amour, Al Ayre Español amb Eduardo López Banzo, The Rare Fruits Council amb Manfredo Kraemer, Vespres d’Arnadí amb Dani Espasa i Le Concert des Nations amb Jordi Savall. És concertino de la orquestra Nereydas amb Javier U. Illán. El seu interès en conèixer altres estils musicals l’ha portat a entrar al món del flamenc de la mà de la pianista Miriam Méndez, amb qui ha tocat a Turquia, Jordania, Egipte, Roma i el territori espanyol.

Jordi Domènech, repertori per a cantants

Nascut a Manlleu (Barcelona), estudia piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler i al Conservatori Superior de Música de Barcelona i cant a la Royal Academy of Music i a la Guildhall School of Music and Drama.

Ha actuat amb les principals orquestres de Catalunya i Espanya, amb els grups Orphenica Lyra, Hippocampus, Europa Galante, NeoBarock, Early Opera Company, London Baroque, Venice Baroque Orchestra i Al Ayre Español i als principals festivals i teatres (Glyndebourne, Innsbruck, Utrecht, Granada, Conca, Perelada, Viena, Moscou, Montpellier i Amsterdam entre d’altres), Gran Teatre de Burdeus, al Staadsoper d’Hamburg, la Cité de la Músique de Paris, el Teatro Massimo de Palerm, Händel Festival Halle, la Kontzerhaus de Viena, la Maestranza, l’Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la música de València. a més de ciutats com ara Los Ángeles, Tel Avid, Roma, Lisboa, San Juan (Argentina) i Ljubjiana. Debuta a Catalunya amb un rol operístic amb “Orfeo ed Eurídice” de Gluck per als Amics de l’Òpera de Sabadell i al Gran Teatre del Liceu l’any 2001 amb “Giulio Cesare in Egitto” de Handel. Ha cantat nombroses operes de Handel, Cavalli, Purcell, Scarlatti, Monteverdi o Vivaldi entre altres. Ha rebut premis de piano, composició i cant (Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas 1997). Algunes de les seves composicions s’han escoltat al Gran Teatre del Liceu i el Palau de la música catalana. 

Al 2021 va debutar com a director amb l´Ensemble Contratemps, dirigint “Acis and Galatea” de G.F. Handel i en 2022 l’òpera recuperada “Atenaide” de Antonio Caldara.

Tiam Goudarzi, flauta de bec (curs 18 de marzo)


Nascut a Teheran (Iran), estudia amb diversos conservatoris de França (Paris, Poitiers, Tours) abans de traslladar-se a Barcelona al 2002, on estudia amb Pedro Memelsdorff a l’Escola Superior de Musica de Catalunya, especialitzant-se en polifonia medieval tardana dels segles XIV i XV. Aquesta formació inicial li marca profundament la manera de concebre la interpretació del text musical, i transcendeix la frontera de la simple música medieval. Obert a diverses formes i gustos, aborda nombrosos repertoris, des de les “chansons de troubadours” del segle XII a les creacions contemporànies del segle XXI, passant per la Renaixença anglesa i el Barroc italià. Membre de la formació Arts Florissants sota la direcció de William Christie des del 2010, ha participat en la majoria dels grans festivals de música antiga d’Europa, Estats Units i Asia, tant en formacions orquestrals com en música de cambra. Ha ensenyat flauta de bec, música de cambra, ornamentació i improvisació històriques a nombrosos conservatoris i cursos de França i Espanya. Entre el 2013 i 2017, és professor de flauta de bec i música de cambra a l’ESMUC a Barcelona. A part de les seves activitats musicals, està llicenciat en Filosofia per la Universitat de Paris 10.

Eva del Campo, clave

Es gradua en el Departament de Musique Ancienne del CNR de Toulouse (França) amb Yasuko Bouvard i François Saint-Yves (baix continu) entre d’altres. Obté també el Grau Superior de Clave amb Beatrice Martin a l’ Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya). Ha realitzat nombrosos cursos i seminaris en Itàlia, França i Espanya on ha pogut treballar amb clavecinistes com Enrico Baiano, Kenneth Weiss , Maggie Cole, Anne Catherine Vinay, Rinaldo Alessandrini, entre d’altres. Es requerida com a continuista en nombroses orquestres com la OCT ( Orchestre de Chambre de Toulouse), dirigida pel mestre Gilles Colliard, OBC(Orquestra Barroca Catalana), OSV ( Orquestra Simfònica del Vallés) i Acadèmia 1750 ( Orquestra resident del Festival de Torroella de Montgrí) realitzant concerts i gires amb directors com Enrico Onofri, Ottavio Dantone,Alfredo Bernardini, Mareck Stryncl, Paul Woodwin. 

La seva activitat musical l’ha dut a viatjar per les millors sales de concerts d’arreu d’Espanya, França i Itàlia. Juntament amb el violoncel-lista barroc Guillermo Turina guanya al 2018 el VIII Concurs Internacional de música antiga de Gijón i forma Pérgamo Ensemble, grup especialista en música antiga, amb qui realitzen nombrosos concerts en Festivals tals com Festival de Música Sacra en Quito ( Equador), Festival de Arte Sacro de Madrid FIAS, Festival de Música Antiga dels Pirineus feMAP, Festival de Música de Torroella de Montgrí, etc. Actualment és professora de Baix continu al Conservatoire à Rayonnnement Régional de Toulouse i de clave al Conservatori Professional de Música de Badalona.