cartel web banner smaller no pix

DIUMENGE 29 DE SETEMBRE

GREGORIAN GROOVES

CAFÈ TEATRE AUDITORI A LES 12:30 H

JOSÉ RAMÓN MARTÍN, PIANO
PROGRAMA: MELISM'S LOOPS & FLOW

Gregorian Grooves neix de la sinestèsia musical creada pel subconscient, aquest gegant adormit que protegeix capritxosament els records de la nostra vida. En el meu cas, aquest viatge en forma de sons va començar cantant polifonia i cant gregorià mentre iniciava els meus estudis de piano. A més, vaig tenir la sort de poder acompanyar la litúrgia amb l’orgue, aprofundir en els estudis gregorians amb monjos benedictins i enamorar-me de la bellesa dels melismes i modes musicals arcaics que tant han influenciat tota la música posterior.

Però bé… això no va de misses ni de litúrgies! En aquest show, les sorpreses i el flow estan garantits! Et trobaràs amb melismes que són extractes de melodies gregorianes, però aquesta vegada no estaràs resant… sinó celebrant la vida, gaudint de la música, l’energia creada junts i de l’entorn que t’envolta. Per això em serviré de ritmes i gèneres musicals de diferents cultures, èpoques i procedències com blues, funk, samba o dancehall, jugant amb recursos pianístics clàssics i jazzístics, creant així una estètica arcaic-contemporània.

Amb 8 anys ingressa a l’Escolania de València on inicia els estudis de cant, piano, violí i orgue. Als 15 anys és nomenat organista de la Basílica i de la Coral Catedralícia de València i realitza masterclass de cant gregorià amb Juan Carlos Asencio i Laurentino Sáez de Buruaga a l’Abadia de la Valle de los Caidos de Madrid.

Posteriorment estudia piano al conservatori amb R. Roca i M. Monreal, rebent consells de G. González. 1er premi Concurs «Mestre Serrano» (a les 3 categories), «1er premi Concurs Nacional Ciutat de la Línia», «1er premi Concurs Nacional José Roca» premi gira nacional JME.

S’especialitza com a repertorista treballant amb els mestres Zabala, Sallman, Rieger, Zanetti, Vignoles i Fabbrini. El 2009 completa la seva formació com a repertorista i director musical amb A. Zedda i J.M. Pérez Sierra al centre de perfeccionament P. Domingo i guanya la seva plaça per treballar com a pianista i director assistent a Les Arts, on també participa amb l’Orquestra de la C. Valenciana abordant el repertori simfònic al piano, així com els continus al clavicèmbal o fortepiano en funcions, col·laborant de forma propera amb mestres com Maazel, Zedda, Mehta, Domingo, Chailly, Prêtre, Abbat, Biondi, Luisotti, Wellber, Dantone, Palacio o Livermore.

Debuta com a director musical al capdavant de l’OCV el 2016 amb «Idomeneo» de Mozart al Palau de les Arts rebent una excel·lent crítica; el 2017 dirigeix “el Carnaval dels animals” a la sala Martín i Soler. Aquest mateix any cessa la seva activitat a les Arts per llançar el projecte artístic de Matisse Club, promovent la música clàssica en un espai més urbà i creant propostes com “Matisse Opera Atelier”. Continua compaginant la seva activitat concertista amb incursions a músiques com el Jazz, Worldmusic o flamenc, a més de la seva activitat com a promotor i programador de música en viu.

Participa a masterclasses i diversos festivals d’òpera internacionals (Pesaro, Lima, Bergen, Skive, Bogotà) i ofereix recitals de solista o formant duet amb artistes com G. Kunde, M. Cornetti, A.M. Sánchez, L. Hanoutourian, S. Orfila, R. Amoretti, N. Ulivieri, M. Monzó, M. Cid, C. Romeu, M. Alberola, J.L. Sola, J. Franco, R. Expert, S. Bañeras, E. Sandoval, M. Pompeu, J. J Morata, Lixsania Fernández, J. Pechuan, V. Vassilev, C. Delangle o Òscar de Manuel, entre d’altres.

AMB EL SUPORT DE: