cartel web banner smaller no pix

DIUMENGE 29 DE SETEMBRE DE 2024

TALLER FAMILIAR ENCONTRES LÚDICS SONORS

CONSERVATORI DE SANT CUGAT A LES 10-12 H (PATI INTERIOR)

Les expertes en educació musical infantil Violeta Albareda Fernández i Sara Sánchez Guerrero presenten Encontres Lúdics Sonors, un espai de joc i experimentació preparat per permetre explorar les diferents possibilitats sonores que ofereixen materials quotidians i reciclats.

Recomanat per a famílies amb infants de 3 a 12 anys. Poden assistir-hi un o dos adults per grup familiar.

Oferim instal· lacions lúdiques i de creació que conviden les famílies a jugar plegats i permeten re-descobrir l’ús de materials quotidians i reciclats, explorant les seves possibilitats sonores. Els encontres a través del joc refermen vincles entre infants i famílies i donen valor a la vivència compartida.
 
Tancament musical amb un petit concert creat a partir de vivències que hem recollit durant la sessió, que seran recitades i musicalitzades per les talleristes.
PUNT DE TROBADA

A les 10 h a les taquilles, davant dels cinemes de Sant Cugat: Av. Pla del Vinyet, s/n.

Convidem a les famílies a jugar i a trobar-se a partir de la sensorialitat, la percepció i l’acció directa amb les instal·lacions i objectes creats per nosaltres, a partir de les possibilitats del so. Dues talleristes especialitzades en educació artística i musical en la infància acompanyem les propostes i els processos entre les persones que hi participen. La nostra intervenció es basa en l’escolta i acompanyament a l’experimentació, ajudant a valorar les descobertes dels participants. En algunes situacions ajudem a guiar l’experimentació per tal de buscar diferents maneres de fer sonar els materials, o de buscar altres qualitats del so.

Per finalitzar fem un tancament musical. Durant la sessió recollim frases, expressions, gestos dels participants que seran recitats i musicalitzats per les talleristes en una petita audició en directe. Poder escoltar de la veu d’una altra persona allò que un ha fet, o dit, permet sentir-se reconegut i sentir-se part creadora d’allò que ha ocorregut.

Violeta Albareda Fernández és músic, mestra i tallerista. Amb un interès especial pel desenvolupament de l’exploració sonora, del sentit musical, del moviment i de les interrelacions entre llenguatges.Ha realitzat tallers familiars musicals dins el programa L’Auditori Educa, així com a escoles i espais familiars. Amb el violí s’ha format a Catalunya i Holanda. Ha format part d’agrupacions musicals d’estils diversos. Actualment és membre del projecte d’experimentació poètico-musical Leuclus i de la ContraBaix Big Band.
Sara Sánchez Guerrero mestra i tallerista entén la vida a partir de l’art i el moviment.  Fa més de 10 anys que estudia de manera continuada l’exploració del moviment espontani a través del Seitai i l’associació Espaidó. Amb infants i adults ha fet tallers on s’experimenten les unions i possibilitats del llenguatge plàstic i l’escrit. Ha realitzat cursos d’art performatiu a l’Escola Malabars de Barcelona i ha actuat a diferents performances al carrer.
Es coneixen treballant a l’Escola el Martinet on comparteixen la seva experiència educativa i pedagògica durant 10 anys. Durant aquest temps han participat en l’elaboració i realització de projectes comunitaris en l’àmbit de l’art i la intervenció educativa, entre els quals cal destacar, els Dies Especials i els Festivals de Narració al barri de Can Mas. L’any 2023 inicien el projecte Encontres Lúdics, creant instal•lacions artístiques, sonores, visuals i plàstiques que conviden a l’exploració i la creació compartida a través del joc en família.

AMB EL SUPORT DE: