cartel web banner smaller no pix

DISSABTE 7 DE SETEMBRE DE 2024

LES ALTRES ESTACIONS DE VIVALDI

TEATRE UNIÓ (SALA CLAVÉ) A LES 20H

MÚSICA I ART EN VIU!

FUSIÓ ARTÍSTICA DE LA MÚSICA DE VIVALDI AMB EL PINTOR EN DIRECTE QUIM MOYA… I UN TASTET DEL VINS I PIZZA ITALIÀ!

Farran Sylvan James – Concertino, Lixsania Fernández – Viola da gamba, Katy Elkin – Oboè, Jorge Juan Morata – Tenor, Eduardo Egüez –  Llaüt barroc, Adrià Gràcia – Clavicèmbal

Ensemble Contratemps

Quim Moya – Artista plàstic

El Festival Contratemps inaugura la seva 6a edició amb un espectacle especial per als cinc sentits! Liderat per l’extraordinari violinista Farran Sylvan James, l’ensemble Contratemps presenta una nova versió creativa de l’obra mestra atemporal de Vivaldi “Les quatre estacions”, que combina el so amb l’art en viu i el gust!

Inspirat en els colors musicals de Vivaldi, el reconegut artista Quim Moya compartirà escenari amb el conjunt Contratemps mentre pinta literalment les estacions amb colors, acompanyant la interpretació de la música llegendària de Vivaldi amb art visual creat especialment per a aquest concert, en temps real.

Mentre els músics executen les dinàmiques i emotives melodies, el pintor treballa en sincronia amb la música, deixant-se portar pel ritme i les emocions que aquesta evoca. Cada estació es transforma en colors i formes a mesura que la música progressa, reflectint la vibració i l’atmosfera de cada moviment.

Aquesta fusió artística permet als espectadors veure com la música es materialitza en quatre obres d’art, capturant els sentiments i les històries que Vivaldi va voler transmetre amb les seves composicions. Els traços del pintor poden ser suaus, fluïts, intensos o dramàtics segons el filtre de les emocions sentides per l’artista durant els passatges de la peça de Vivaldi. Aquesta experiència proposa una connexió profunda amb l’obra musical, desitjant enriquir la percepció de l’audiència.

La música inclou no només seleccions de les estacions originals, sinó també seleccions sorprenents dels concerts de Vivaldi per a viola da gamba o clavicèmbal i àries de les òperes de Vivaldi, que sonen estranyament familiars. L’essència de cadascuna de les estacions originals de Vivaldi es manté, però amb variacions, imitant els petits canvis que experimentem en el cicle de cada any.

Per completar la vetllada (i la nostra paleta!), s’oferirà una selecció especial de vins i pizza casolana, gràcies al restaurant italià Capote.

AMB EL SOPORT DE: