Una coproducció entre Contratemps i Euskal Barrokensemble amb un programa de la tradició del cant de la Sibil·la, que és la intervenció que tanca la lectura dels testimonis apocalíptics. Jorge Juan Morata – tenor, Katy Elkin – xirimía, flauta, Miren Zeberio – Rabel, Viella, Lixsania Fernández – Voz, Fídula, Daniel Garay – Percusió, Enrike Solinís – Laúd i Direcció.
Masterclasses amb Jordi Domènech (repertori per a cantants i iniciació clavicèmbal), Pere Olivé (percussió històrica), Ricart Renart (violí històric), Lixsania Fernández (viola da gamba), Katy Elkin (oboè barroc) i Sara Parés (flauta de bec). Es treballaran aspectes tècnics i musicals des d’una visió històricament informada. Destinat a principiants, professionals i oients. Més info
Vi de piment, música i claustre Farem un tast de vi piment ambientats amb música medieval en directe a càrrec de l’Ensemble Contratemps. Amb Lixsania Fernandez Marrero / veu, fidula i percussió Katy Elkin flauta de bec, xirimies i psalteri. Més info.
19.30h – Claustre de Monestir, Sant Cugat del Vallès
diumenge, 18 set. de 2022
Jam Session Històrica
Sylvan James (violí barroc) i David Sitges Sardà (guitarra i percussió) interpretaran peces del barroc en l’ambient distès propi d’una jam session. El públic podrà gaudir també d’una mostra de l’obra d’Agustín Touceda, guanyador del concurs de la imatge de Contratemps 2022.
13h · Celler modernista – Sant Cugat
diumenge, 18 set.de 2022
Concert familiar – Un Gulliver Violinista
SYMBIOTIC DUO presenta un espectacle dinàmic per a tota la família entorn dels Viatjes de Gulliver, on la música barroca es fusiona amb l´actuació teatral i la interacció amb el públic. Amb Adriana Alcaide i Frederic Ibáñez, violins barrocs.
Versió semiescenificada de l’òpera d´Antonio Caldara estrenada a Barcelona l’any 1709 a la cort de l’arxiduc Carles. Una de les primeres representacions líriques de les que es té testimoni al nostre país i que no ha estat representada des de fa més de trescents anys!
Direcció musical de Jordi Domènech i direcció escènica d’Albert Arribas. Amb els solistes Aurora Peña, Maria Hinojosa, Júlia Farrés-Llongueras, Jorge Juan Morata, Elías Arranz, Helena Ressurreiçao i l’Ensemble CONTRATEMPS. Més info…
Antoni Colomer, crític i divulgador musical, posarà en context l’opera Atenaide d’Antonio Caldara i la feina de recuperació duta a terme per l’equip de CONTRATEMPS. Més info…
20h · Claustre del monestir – Sant Cugat
dissabte, 17 set. de 2022
contrast de campanes – taller familiar
Construeix el teu instrument, amb Pep Gol. Campanes, campanetes i altres instruments de percussió.
17h · Claustre del monestir de Sant Cugat
dissabte, 17 set. de 2022
contrast de campanes – xerrada i visita
Xerrada al voltant del passat, el present i el futur de les campanes de Sant Cugat, a càrrec de Jordi Sacasas, arxiver i campaner de la Basílica de Santa Maria del Pi. A continuació, visita guiada al campanar, al claustre i a la mostra de campanes romanes.
11h · Claustre del monestir de Sant Cugat
divendres, 16 set. de 2022
arbeau project: percussió històrica en concert
Pere Olivé, Marc Vall, Albert Lopez, Onofre Serer i Pep Mateu presenten un concert on les percussions històriques, combinades amb músiques populars de la mediterrània, esdevenen eines per a expressar-se en el segle XXI. Més info…
21h · Claustre del monestir de Sant Cugat
10-26 de setembre de 2022
campanes romanes
Mostra de campanes romanes de la col·lecció del Museu de Sant Cugat trobades als jaciments arqueològics de la vila. Els instruments més antics de la ciutat!
20h · entrada del claustre del monestir, Sant Cugat
L’ensemble Anacronía presenta el programa ‘¿Haydn Abarrocado?’ basat en la sèrie de concerts que van ser organitzats pel clavecinista Johann Christian Bach (1735-1782) i el violagambista Carl Friedrich Abel (1723-1787) a la ciutat de Londres.